Tiszaújváros logó
Rendelőintézet logó

Ezüsthíd Gondozóház

Tevékenységünk

Az időskorúak gondozóházának feladata, hogy az idősek és a 18. életévüket betöltött beteg személyek teljes körű ellátását biztosítsa, amennyiben önmagukról egészségi állapotuk, vagy más egyéb ok miatt otthonukban időlegesen gondoskodni nem képesek és az otthonukban történő ellátásuk az alapszolgáltatás keretében, illetve családjukban nem biztosítható.
 
A teljes körű ellátás magába foglalja:
  • a napi ötszöri étkezés biztosítását
  • szükség szerint ruházattal, illetve textíliával való ellátást
  • a mentális gondozást
  • a jogszabályban meghatározott egészségügyi ellátást
  • a lakhatás feltételeinek biztosítását

Szolgáltatások köre:

Átmeneti időre, bentlakásos, teljes körű, átlagos ápolást-gondozást nyújtó ellátás. A teljes körű ellátás magába foglalja a napi ötszöri étkeztetést (szükség esetén diéta), a 24 órás felügyeletet, a lakhatást, pipere mosást, egészségügyi alapellátást, a foglalkozások és programok szervezését, a vallásgyakorlás biztosítását. Az „Ezüsthíd” Gondozóház ideiglenes jelleggel legfeljebb egyévi időtartamra teljes körű ellátást biztosít. Különös méltánylást érdemlő esetben az intézmény orvosa szakvéleményének figyelembevételével az elhelyezés egy alkalommal, egy évvel meghosszabbítható. Az intézményben az ellátás időtartama nem haladhatja meg a két évet.
 

Elhelyezés körülményei:

Tiszaújváros régi város részében, három emeletes épületből kialakított, lifttel ellátott, parkkal körülvett intézménybe várjuk lakóinkat. Az intézmény 44 férőhellyel rendelkezik, az épületben egy és két ágyas, televízióval, saját telefonnal, nővérhívó csengővel, olvasólámpával hideg-meleg vízzel felszerelt kényelmes szobákban élhetik mindennapi életüket, közös fürdő és WC használattal. A földszinten lévő ebédlőben és társalgóban biztosítottak a kulturált étkezés és közösségi együttlét feltételei. A társalgóban házi mozi rendszer, televízió, zenegép, könyv és egyéb, a szabadidő hasznos eltöltéséhez szükséges eszközök állnak a lakók rendelkezésére.
Az intézmény gyalogosan, kerékpárral és autóval is könnyen megközelíthető, parkolási lehetőség az épülettel szemben van.